SEC

Un exemplu aparte, produs din struguri ecologici proveniți de pe vițe selectate, vechi de 60-100 de ani, îngrijite exclusiv manual pentru a le menaja. Cupajat din Fetească Regală, Riesling Italian și Baras, este un vin natural și nefiltrat, sățios, cu structură și aciditate marcante, arome complexe de fructe galbene coapte și compot, citrice și condimente picante, piper alb și salvie, persistent pe final.

Macerat pe pielițe 5 zile și fermentat spontan timp de o lună, conținutul de sulfiți fiind minim.

Asocieri culinare: carne de vânat, șuncă și iahnie, cholent.

 

Conținut de alcool: 12 %
Aciditate: 5,47 g/l
Zaharuri reziduale: sec
Temperatura de servire recomandată: 11 C

SEC

Produs din struguri ecologici, soiul Grünspitz se găsește doar în Beltiug iar noi am dorit să contribuim la salvarea acestuia altoind o parcelă, probabil singura din lume cu acestă varietate, iar recolta anului 2017 am transformat-o cu multă grijă într-un vin de excepție, un vin natural nefiltrat și revigorant, macerat pe pielițe 4 zile și fermentat spontan, cu o structură fermă, fenolic, corpolent și mineral pe final.

Cantitatea de sulfiți este foarte redusă.

Asocieri culinare: pește și fructe de mare, mâncăruri marinate, aspicuri.

 

Conținut de alcool: 11 %
Aciditate: 5,7 g/l
Zaharuri reziduale: sec
Temperatura de servire recomandată: 11 C

DEMISEC

Produs din struguri ecologici, Rieslingul de Rhin este unul din soiurile noastre de suflet, aromat, floral și condimentat. Recolta anului 2017 exprimă arta echilibrului perfect dintre aciditatea abundentă, restul de zahăr și structura compactă. Ferm pe palat dar totodată abundând de fructe galbene coapte și amintind de aroma salcâmului înflorit, poartă note de piper alb pe final. Se pretează la maturare îndelungată.

Asocieri culinare: bucătărie asiatică și mexicană, mâncăruri picante și condimentate, snacksuri sărate, fripturi de porc, rață sau gâscă.

 

Conținut de alcool: 12 %
Aciditate: 7,65 g/l
Zaharuri reziduale: demisec
Temperatura de servire recomandată: 8 C

SEC

Produs din struguri ecologici, elegantul Chardonnay Barrique poartă amprenta terroirului din Beltiug. Recolta anului 2017 se exprimă printr-un vin galben-pai, cu aciditate crocantă, suculent, cu multe citrice și fructe verzi, îmbrățișate tandru de note de vanilie provenite de la maturarea in butoaie noi de stejar, cu un final plin de vervă și persistent. Se pretează la maturare îndelungată.

Asocieri culinare: carne afumată, brânzeturi afumate, paste sau carne de pasăre cu sos alb pe bază de unt sau smântână.

 

Conținut de alcool: 13 %
Aciditate: 6.30 g/l
Zaharuri reziduale: sec
Temperatura de servire recomandată: 12 C

12