SEC

Un exemplu aparte, produs din struguri ecologici proveniți de pe vițe selectate, vechi de 60-100 de ani, îngrijite exclusiv manual pentru a le menaja. Cupajat din Fetească Regală, Riesling Italian, este un vin natural și nefiltrat, sățios, cu structură și aciditate marcante, arome complexe de fructe galbene coapte, compot de gutui, citrice și condimente picante, piper alb și ghimbir, coajă de portocale confiată, persistent pe final. Macerat pe pielițe 7 zile și fermentat spontan timp de o lună, conținutul de sulfiți fiind minim. Pentru a desăvârși paleta aromatică, vinul a fost păstrat timp de o lună în 3 amfore de lut cu porozitate diferită.

Asocieri culinare: carne de vânat, șuncă și iahnie, cholent.

 

Conținut de alcool: 12,5 %
Aciditate: 5,47 g/l
Glucoză + fructoză: sec 0,04 g/l
Temperatura de servire recomandată: 11 C

SEC

Produs din struguri ecologici, soiul Grünspitz se găsește doar în Beltiug iar noi am dorit să contribuim la salvarea acestuia altoind o parcelă, probabil singura din lume cu acestă varietate, iar recolta anului 2019 am transformat-o cu multă grijă într-un vin de excepție, un vin natural nefiltrat și revigorant, macerat pe pielițe 4 zile și fermentat spontan, cu o structură fermă, fenolic, corpolent și mineral pe final. Pentru a desăvârși paleta aromatică, vinul a fost păstrat timp de 10 zile în 3 amfore de lut cu porozitate diferită.

Cantitatea de sulfiți este foarte redusă.

Asocieri culinare: pește și fructe de mare, mâncăruri marinate, aspicuri.

 

Conținut de alcool: 12 %
Aciditate: 6,90 g/l
Glucoză + fructoză: sec 2.44 g/l
Temperatura de servire recomandată: 11 C

DEMISEC

Produs din struguri ecologici, Rieslingul de Rhin este unul din soiurile noastre de suflet, tipic, aromat, floral și condimentat. Recolta anului 2021 exprimă eleganță și echilibrul perfect dintre aciditatea abundentă și restul de zahăr. Pe palat prezintă o structura compactă și fermitate, abundând de fructe verzi, mere și coacăze, amintind de aroma salcâmului înflorit, poartă note de piper alb pe final. Se pretează la maturare îndelungată.

Asocieri culinare: bucătărie asiatică și mexicană, mâncăruri picante și condimentate, snacksuri sărate, fripturi de porc, rață sau gâscă.

 

Conținut de alcool: 12 %
Aciditate: 7 g/l
Glucoză + fructoză: demisec 12 g/l
Temperatura de servire recomandată: 8 C

SEC

Produs din struguri ecologici, elegantul Chardonnay Barrique poartă amprenta terroirului din Beltiug. Recolta anului 2021 se exprimă printr-o cu aciditate crocantă, suculență, note bogate de  citrice și fructe verzi, îmbrățișate tandru de note de vanilie provenite de la maturarea in butoaie mari de stejar de 500 litri, cu un final plin de vervă și persistent. Structura a fost imbogatita prin batonnage timp de 2 saptamani. Pentru a desăvârși paleta aromatică, vinul a fost păstrat timp de 6 săptămâni în amfore de lut cu porozitate diferită. Se pretează la maturare îndelungată.

Asocieri culinare: carne afumată, brânzeturi afumate, paste sau carne de pasăre cu sos alb pe bază de unt sau smântână.

 

Conținut de alcool: 13,5 %
Aciditate: 6.4 g/l
Glucoză + fructoză: sec 6.6 g/l
Temperatura de servire recomandată: 12 C

12