SEC

Este un cupaj de Chardonnay și Sauvignon Blanc, produs din struguri ecologici, ne întampină cu un nas pronunțat de iarbă și citrice însoțite de fructe verzi, flori albe de câmp și note fine de stejar. Structura ferma și aciditatea ridicată îl recomandă însoțit de brânzeturi moi de oaie si capră, pește, fructe de mare și carne de pasăre.

 

Conţinut de alcool: 12,5%
Aciditate: 6 g/l
Zahăruri reziduale: sec
Temperatura de servire recomandată: 10 C

DEMIDULCE

De culoare galben pai proaspăt și luminos, este un vin produs din struguri ecologici, cu un nas plăcut fructat și floral, cu note de pere, citrice coapte și caprifoi, suculent pe palat, destul de corpolent datorită restului de zăhăr, perfect echilibrat de aciditatea specifică zonei. Cu o structură fermă și un final persistent ne îmbie să mai degustăm un pahar. Este un însoțitor perfect pentru tocănițele de legume, mâncăruri asiatice picante și condimentate, clătite cu gem sau brânză.

 

Conținut de alcool: 12,65%
Aciditate : 6,75 g/l
Zahăruri reziduale: demidulce
Temperatura de servire recomandată:  10 C

SEC

Vinul fanion al cramei noastre, produs din struguri ecologici, tânăr are aspect de un purpuriu intens,se remarcă printr-un nas profund și picant, acompaniat de fructe negre, mure și afine îmbrățișate de note de condimente dulci provenite de la maturarea în butoaie de stejar pentru o perioadă de 12 de luni. Pe palat redă perfect terroirul Beltiugului cu care Syrah-ul nostru este în perfectă sinergie. Gustul generos și plin de fructe negre, piper negru și eucalipt, este mătăsos și bogat, cu note evidente de stejar. Structura o are fermă, aciditatea crocantă și finalul persistent și elegant. Se pretează la maturare îndelungată la sticlă.

Asocieri culinare – datorită structurii ferme și acidității marcante se asociază foarte bine cu steak-ul de vițel gătit medium rare, ragu de vită și de vănat mare, fripturi de porc sau miel condimentat la grătar.

 

Conţinut de alcool: 12,7%
Aciditate: 5,55 g/l
Zahăruri reziduale: sec
Temperatura de servire recomandată: 16 C

SEC

Produs din struguri ecologici, cu aspect purpuriu, intens și profund la nas, abundă de fructe roșii și negre, cireșe negre, vișine, mure, elegant pe palat, cu structură compactă, suculent, cu note fine de stejar și tabac, profund și totodată zglobiu, exprimă esența adevărată a acestiu soi. Finalul îl are persistent și foarte fructat. Se pretează la maturare în sticla.

Asocieri culinare – paste cu sos de roșii, carne de vițel sau căprioară cu sos de fructe de pădure, risotto cu ciuperci, brânzeturi moi de capră.

 

Conținutul de alcool: 12,7%
Aciditate: 6,52 g/l
Zahăruri reziduale: sec
Temperatura de servire recomandată: 16 C

SEC

Produs din struguri ecologici, este un vin natural, nefiltrat, expresia gândită de noi pentru Sylvanerul Verde, cu note principale vegetale de agrișe, asparagus, ardei verde, iarbă proaspăt cosită, aciditate crocantă și structură fermă, cu final persistent și răcoritor.

Macerat pepielițe 3 zile, cu conținut minim de sulfiți.

Plin de character este însoțitor de excepţie pentru fripturile de gâscă şi raţă, varză à la Cluj, preparate grase și condimentate.

 

Conţinut de alcool: 11%
Aciditate: 6,37 g/l
Zahăruri reziduale: sec
Temperatura de servire recomandată: 11 C

SEC

Un exemplu aparte, produs din struguri ecologici proveniți de pe vițe selectate, vechi de 60-100 de ani, îngrijite exclusiv manual pentru a le menaja. Cupajat din Fetească Regală, Riesling Italian și Baras, este un vin natural și nefiltrat, sățios, cu structură și aciditate marcante, arome complexe de fructe galbene coapte și compot, citrice și condimente picante, piper alb și salvie, persistent pe final.

Macerat pe pielițe 5 zile și fermentat spontan timp de o lună, conținutul de sulfiți fiind minim.

Asocieri culinare: carne de vânat, șuncă și iahnie, cholent.

 

Conținut de alcool: 12 %
Aciditate: 5,47 g/l
Zaharuri reziduale: sec
Temperatura de servire recomandată: 11 C